Slurries verpompen

Abrassieve slurries verpompen met Wanner Hydra-Cell pompen

Verdringerpompen spelen een belangrijke rol bij het verpompen van sterk geconcentreerde slurries, maar ze hebben een slechte reputatie voor het verpompen van abrasieve slurries. Wanner Hydra-Cell pompen, met hun compacte, meervoudige membraan en seal-less ontwerp, blinken juist uit in dergelijke omstandigheden.

Wanner_Hydra-Cell_slurry_design_RVS_G25_pompHoewel Wanner Hydra-Cell pompen in het algemeen beschouwd worden als succesvolle hogedrukpompen, bieden ze een hele reeks voordelen voor lage druktoepassingen, zoals het gecontroleerd verpompen van slurries. De reden dat Wanner Hydra-Cell pompen zo geschikt zijn voor deze schurende en slijtende vloeistoffen is omdat ze geen dynamische afdichtingen of pakkingen hebben, door het ontwerp van de kleppen in de pomp een hoge weerstand tegen slijtage door schurende deeltjes hebben en omdat ze weinig onderhoud vergen. Ze hebben een herhaalbare en nauwkeurige, vrijwel pulsvrije opbrengst, die niet verslechtert in de tijd (hetgeen bij andere verdringerpompen wel te verwachten valt).

Een ander voordeel van de Wanner Hydra-Cell pomp is het vermogen om zonder schade droog te lopen, waardoor tanks volledig worden geleegd en de pompen worden bewaakt tegen bedieningsfouten.

Wanner Hydra-Cell pompen hebben aangetoond succes in het omgaan met shear gevoelige materialen zoals latex, polymeer emulsies en kristal slurries en hebben een bewezen track record voor het verpompen van een breed scala van schurende slurries uit kalk en aluminiumoxide keramische klei, verf en pigmenten.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op: 035-6282280 of mail ons op info@promotec.nl

Print Friendly, PDF & Email