Rotos PTM magneetgedreven turbinepompen

Magneetgedreven kunststof turbinepomp serie PTM

Magneetgedreven turbinepompDe magneetgekoppelde kunststof turbinepompen van de PTM-serie leveren hoge druk bij relatief lage capaciteit en kunnen 20% gasinsluitingen verpompen zonder dat er luchtblokkade ontstaat.

Deze betrouwbare, lekvrije pompen zijn in Polypropylene en PVDF leverbaar, en met ATEX.

Kunststof pompen worden met name ingezet bij corrosieve vloeistoffen, zoals zuren die roestvaststaal aantasten bij een bepaalde zuurtegraad.

Technische data:

Capaciteit : maximaal 13 m³/uur *
Opvoerhoogte : max. 55 mvk *
Temperatuur : max. 100°C
Druk : max. 10 bar systeemdruk
Materialen : Polypropyleen (PP) of PVDF
Materiaal as : keramiek of SiC
Aansluitingen : draad of flens

* Genoemde waarden zijn gebaseerd op water en op 2900 rpm.

Toepassing:

Met name interessant in corrosieve toepassingen waar hoge opvoerhoogte gevraagd wordt in combinatie met lage capaciteit. Voordeel van turbinepompen is dat ze een zeer rechte en stabiele curve hebben, waardoor de pompen zeer goed te regelen zijn. In combinatie met het hoge drukverschil dat de turbinepompen aan kunnen, maakt het ze zeer geschikt voor toepassingen waar nauwkeurig regelen belangrijk is.

Ook is meer luchtinsluiting mogelijk (15-20% gasinsluitsels) dan bij andere centrifugaalpompen, waardoor gashoudende vloeistoffen verpompen mogelijk is.Magneetgedreven zelfaanzuigende turbinepomp

Bij kunststof pompen zijn lagere drukken mogelijk dan bij roestvaststalen pompen, daar staat tegenover dat kunststof pompen vaak prijsgunstiger zijn dan roestvaststalen pompen.

De PTM serie is 1 op 1 uitwisselbaar met de Caster MT serie.

Datasheet
Print Friendly, PDF & Email