Schottenpomp

Bent u op zoek naar een schottenpomp ?

Een schottenpomp is een verdringerpomp. Een verdringerpomp werkt volgens het principe van het vergroten (zuigen) en daarna weer verkleinen (persen) van een deel van de pompruimte. PromoTec levert magneetgekoppelde schottenpompen in roestvaststalen en kunststof uitvoering. Magneetgekoppelde pompen zijn absoluut lekvrij en worden om die reden toegepast in vele industrieën waar gevaarlijke of moeilijke vloeistoffen voorkomen, of in situaties waar lekkage van vloeistof gevaarlijk of gewoon ongewenst is.

Magneetgekoppelde schottenpompen Rotos

schottenpompen@202Omdat er geen metaal-op-metaal-contact is bij schottenpompen, worden deze pompen vaak gebruikt voor laag visceuze of schrale (weinig smerende) vloeistoffen, zoals propaan of oplosmiddelen.
De schottenpomp kan beter tegen drooglopen dan andere verdringerpompen (maar ook zeker niet onbeperkt).
Van een schottenpomp is de capaciteit goed regelbaar.

Roestvaststalen pompen worden voor alle industriële vloeistofverplaatsing ingezet.
De DIN-genormeerde pompen meer voor algemene toepassingen in de chemische en petrochemische industrie, de API-genormeerde pompen vooral in de olie en gas toepassingen. Deze pompen zijn interessant voor kleinere capaciteiten waar goede regelbaarheid belangrijk is.

Zelfaanzuigend centrifugaalpomp magneetgekoppeld

zelfaanzuigende kunststof centrifugaalpomp

Kunststof pompen worden vooral ingezet bij corrosieve vloeistoffen, zoals o.a. zuren, die roestvaststaal aantasten bij een bepaalde zuurtegraad. Bij kunststof pompen zijn lagere drukken en temperaturen mogelijk dan bij roestvaststalen pompen, daar staat tegenover dat kunststof pompen soms prijsgunstiger zijn dan roestvaststalen pompen.

Deze pompen zijn interessant als monsternamepomp voor lage drukken, of in pilot plants voor het doseren van additieven.

Meer weten over de werking van schottenpompen of een vrijblijvende prijsopgave voor uw toepassing?
Bel ons (035 – 628 22 80) of vul onderstaand formulier in:

 

Uw naam (verplicht)

Uw bedrijfsnaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw vraag / bericht


Print Friendly, PDF & Email