Centrifugaalpompen

PromoTec levert centrifugaalpompen in diverse materialen, zoals RVS en kunststof (PP en PVDF), zowel magneetgekoppeld als niet-magneetgedreven en voor zeer uiteenlopende – ook hygiënische- toepassingen.

Magneetgekoppelde centrifugaalpomp

magneetgekoppelde centrifugaalpomp

Werking:
Centrifugaalpompen verpompen de vloeistof door middel van centrifugaalkrachten. Bij een centrifugaalwaaier wordt de vloeistof aangezogen in hart van de waaier en naar buiten geslingerd langs een beperkt aantal, meestal gekromde, schoepen. Turbinepompen werken ook volgens centrifugaalprincipe en zijn vooral geschikt voor lagere capaciteiten en grote opvoerhoogtes.

Magneetgekoppelde centrifugaalpompen

Voor alle toepassingen waarbij de pompen absoluut lekvrij moeten zijn, en minimaal onderhoud bij lange standtijden vereist is, zijn magneetgekoppelde pompen de beste keuze!
Wij hebben de complete historie in archief van alle (geleverde) Caster pompen en spares vanaf 1984 en kunnen u dus altijd aan de juiste informatie en selectie helpen.

Zelfaanzuigende magneetgedreven turbinepomp

Magneetgedreven z.a.z. turbinepomp

Kunststof pompen worden vooral ingezet bij corrosieve vloeistoffen, zoals o.a. zuren, die bij een bepaalde zuurtegraad roestvaststaal aantasten. Bij kunststof pompen zijn lagere drukken en temperaturen mogelijk dan bij roestvaststalen pompen, daar staat tegenover dat kunststof pompen soms prijsgunstiger zijn dan roestvaststalen pompen.

Inoxpa hygiënische centrifugaalpomp

hygiënische centrifugaalpomp

Hygiënische centrifugaalpompen:
De sanitaire centrifugaalpompen van Inoxpa voldoen aan de hoogste hygiënische eisen voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en de farmaceutische industrie. Gecertificeerd volgens 3-A en EHEDG en ook leverbaar volgens ATEX voorschriften.

Offerte aanvragen of advies? Bel ons direct

Print Friendly, PDF & Email